Меню
Меню
Как да използваме Бързото Зареждане на своя iPhone

04.10.2022 15:33:04

Как да използваме Бързото Зареждане на своя iPhone

Има дни, в които не можете да чакате телефонът ви да приключи със зареждането. За щастие ние сме тук и ще ви кажем, че имате опции за значително намаляване на времето за зареждане на вашия iPhone.

В следващите редове ще ви обясним и помогнем как да разберете дали телефонът ви има капацитет за бързо зареждане и какви аксесоари за телефона ще ви трябват, за да намалите времето за зареждане.

 

Какво е бързо зареждане и защо моето зарядно устройство не може да го прави?

 

В секцията ни с Новини имаме вече няколко изчерпателни статии за бързото зареждане, но нека го преговорим пак. Бързото зареждане използва по-нова USB технология, наречена USB Power Delivery (USB PD). Тази технология е налична само в USB-C връзки, които могат да насочват захранване, както и данни и са подходящи за зареждане на различни устройства. Това е много гъвкава и ефективна опция, която може да оптимизира управлението на захранването. Чрез USB PD връзка можете да получете скорости на зареждане, много по-бързи от по-старите кабелни връзки Lightning на Apple.

 

Вашето старо 5W зарядно устройство, което беше в повечето пакети на iPhone, не може да зарежда бързо. Може да достави достатъчно енергия за презареждане през нощта, но не е в състояние да предаде заряд достатъчно бързо, за да зареди нещо с батерия с по-висок капацитет, като iPad. Повечето iPad-и се предлагат с 12W зарядно, така че ако притежавате iPad, можете да използвате него, за да ускорите скоростта на зареждане на вашия iPhone – това няма да навреди на телефона ви по никакъв начин, тъй като телефонът никога няма да поеме повече заряд отколкото му трябва.

iPhone 8 и по-новите смартфони са способни на още по-бързо зареждане с поддръжка на 18W и повече. Но постигането на такива скорости изисква още по-добро зарядно устройство.

 

Ако се чудите колко по-бързо е бързото зареждане, Apple твърди, че ще зареди до 50% от батерията на вашия iPhone само за 30 минути.

 

Кои iPhone поддържат бързо зареждане?

Следните телефони iPhone с бързо зареждане не се продават с бързо зарядно устройство:

 

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR (преди октомври 2020 г.)
  • iPhone 11 (преди октомври 2020 г.)
  • iPhone SE (2020) (преди октомври 2020 г.)

 

Следните телефони iPhone с бързо зареждане се продават с бързо зарядно устройство:

 

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

 

Следните телефони iPhone с бързо зареждане не се продават със зарядно устройство:

 

  • iPhone XR (след октомври 2020 г.)
  • iPhone 11 (след октомври 2020 г.)
  • iPhone SE (2020) (след октомври 2020 г.)
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone SE (2022)

Тъй като хардуерът на iPhone продължава да се подобрява, скоростите на зареждане вероятно ще бъдат по-добри с най-новите модели iPhone, а зареждането се подобрява с течение на времето с актуализации на iOS, като всичко това може да доведе до значителни разлики между моделите iPhone. Всъщност тестовете показват, че дори iPhone 11 Pro Max от 2019 г. може да се зарежда с впечатляващите 22,5 W с USB PD, по-бързо от заявения стандарт на Apple. Бързото зареждане също работи с всеки модел iPad Pro, iPad Air от трето поколение и по-нов, и iPad mini от пето поколение и по-нов.

 

Официалното бързо зарядно устройство на Apple

Въпреки че Apple не предлага бързо зарядно устройство с много от своите iPhone-и, може да си купите техните кабел и зарядно отделно, които да ви осигурят бързо зареждане. Това далеч не е най-евтиният вариант, но ако сте ок да си похарчите парите при тях, за да получите вашето зарядно устройство направо от Apple, ето какво ви трябва.

 

Кабел

Ще трябва да използвате USB-C връзка за тази опция за бързо зареждане на вашия iPhone. Въпреки това дори най-новите iPhone-и не идват с USB-C порт (поне все още). Така че, ако искате да започнете да се наслаждавате на тези по-бързи времена за зареждане, първата ви стъпка е да вземете кабел USB-C към Lightning.

Адаптер

Заедно с кабела за бързо зареждане ще ви е необходим конкретен адаптер за зареждане, защото какво е продукт на Apple без куп периферни устройства? Това е 20W адаптер с USB-C порт, а не стандартния USB-A порт.

Ако имате по-нов MacBook, може вече да имате захранващ адаптер, който може да се справи с всичките ви нужди от бързо зареждане. Много MacBook-и — по-специално модели от 2015 г. и по-нови — използват USB-C и можете да използвате един от тях за бързо зареждане на вашия iPhone, когато се комбинира с USB-C към Lightning кабел.

 

Ако сте горд собственик на MacBook Pro, вероятно имате зарядно устройство, което е дори по-мощно от разновидностите 29W или 30W. Apple потвърди, че дори версиите 61W и 87W са безопасни за използване с вашия iPhone 8 или някой от по-новите модели. Не забравяйте, че количеството използвана мощност се регулира от вашия телефон, така че той никога няма да черпи повече, отколкото може да понесе и да се повреди - и зарядното устройство не може да принуди телефона ви да приеме мощност, която е твърде висока, за да може да се справи.

 

А защо не помислите и за безжична подложка за зареждане? Безжичните зарядни устройства се зареждат с прилична скорост, но все пак зареждат вашите устройства по-бавно от кабелните зарядни устройства в списъка.
При нас може да намерите няколко много добри варианта.

 

Алтернативните варианти

Apple не държи монопол по отношение на бързите зарядни устройства за iPhone и ще намерите алтернативи другаде, които ще осигурят същата производителност на много по-ниска цена или с допълнителна издръжливост или функции.

Най-важното, което трябва да гледате при алтернативните брандове е, те да са сертифицирани от Apple. На нашия сайт може да намерите единствено и само такива аксесоари за Apple.


Най-високата мощност, която всеки iPhone може да получи от тяхното оригинално зарядно за безжично зареждане Qi, е 7,5W. Все пак може да искате да изберете друго зарядно устройство, което може да работи с по-висока мощност които не са на Apple. 10W безжично зарядно устройство от Cellularline или RavPower са достойни опции.

 

Ако имате iPhone 12 или по-нов модел, можете също да се възползвате от новата функция MagSafe на Apple, която позволява скорости на зареждане до 15W – два пъти повече от това, което ще получите от зарядно устройство без MagSafe.

 

Алтернативни захранващи адаптери

Можете да вземете всеки захранващ адаптер с USB-C порт и достатъчно мощност, но се уверете, че поддържа USB Power Delivery (USB-PD) и се придържайте към реномирани марки.

 

Последни съвети за зареждане

Независимо кое зарядно устройство купувате, не забравяйте да следвате тези съвети за скорост и безопасност:

  • Никога не зареждайте близо до нагревател, пряка слънчева светлина или друг източник на топлина. Топлината, която не е подходяща за вашата батерия, може да я повреди, докато се зарежда и да доведе до увеличаване на времето за зареждане.
  • Винаги можете да поставите своя iPhone в самолетен режим, за да му помогнете да ускори времето за зареждане. Или, ако е възможно, изключете го напълно.
  • Зареждането от компютър е най-бавно.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезни

Полезно

Как да използваме Бързото Зареждане на своя iPhone

Как да използваме Бързото Зареждане на своя iPhone

Има дни, в които не можете да чакате телефонът ви да приключи със зареждането. За щастие ние сме тук и ще ви кажем, че имате опции за значително намаляване Има дни, в които не можете да чакате телефонът ви да приключи със зареждането. За щастие ние сме тук и ще ви кажем, че имате опции за значително намаляване 2022-10-04T15:33:05+03:00 Как да използваме Бързото Зареждане на своя iPhone

<p>Има дни, в които не можете да чакате телефонът ви да приключи със зареждането. За щастие ние сме тук и ще ви кажем, че имате опции за значително намаляване на времето за зареждане на вашия iPhone.</p> <p>В следващите редове ще ви обясним и помогнем как да разберете дали телефонът ви има капацитет за бързо зареждане и какви аксесоари за телефона ще ви трябват, за да намалите времето за зареждане.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/iphone-charging.jpg" class="aligncenter" width="776" height="436" />&nbsp;</p> <p><strong><em>Какво е бързо зареждане и защо моето зарядно устройство не може да го прави?</em></strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>В секцията ни с Новини имаме вече няколко изчерпателни статии за бързото зареждане, но нека го преговорим пак. Бързото зареждане използва по-нова USB технология, наречена USB Power Delivery (USB PD). Тази технология е налична само в USB-C връзки, които могат да насочват захранване, както и данни и са подходящи за зареждане на различни устройства. Това е много гъвкава и ефективна опция, която може да оптимизира управлението на захранването. Чрез USB PD връзка можете да получете скорости на зареждане, много по-бързи от по-старите кабелни връзки Lightning на Apple.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Вашето старо 5W зарядно устройство, което беше в повечето пакети на iPhone, не може да зарежда бързо. Може да достави достатъчно енергия за презареждане през нощта, но не е в състояние да предаде заряд достатъчно бързо, за да зареди нещо с батерия с по-висок капацитет, като iPad. Повечето iPad-и се предлагат с 12W зарядно, така че ако притежавате iPad, можете да използвате него, за да ускорите скоростта на зареждане на вашия iPhone &ndash; това няма да навреди на телефона ви по никакъв начин, тъй като телефонът никога няма да поеме повече заряд отколкото му трябва.</p> <p>iPhone 8 и по-новите смартфони са способни на още по-бързо зареждане с поддръжка на 18W и повече. Но постигането на такива скорости изисква още по-добро зарядно устройство.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Ако се чудите колко по-бързо е бързото зареждане, Apple твърди, че ще зареди до 50% от батерията на вашия iPhone само за 30 минути.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/hand-connecting-smartphone-wireless-charger.jpg" width="776" height="555" class="aligncenter" /></p> <p><strong><em>Кои iPhone поддържат бързо зареждане?</em></strong></p> <p>Следните телефони iPhone с бързо зареждане не се продават с бързо зарядно устройство:</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li>iPhone 8</li> <li>iPhone 8 Plus</li> <li>iPhone X</li> <li>iPhone XS</li> <li>iPhone XS Max</li> <li>iPhone XR (преди октомври 2020 г.)</li> <li>iPhone 11 (преди октомври 2020 г.)</li> <li>iPhone SE (2020) (преди октомври 2020 г.)</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p>Следните телефони iPhone с бързо зареждане се продават с бързо зарядно устройство:</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li>iPhone 11 Pro</li> <li>iPhone 11 Pro Max</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p>Следните телефони iPhone с бързо зареждане не се продават със зарядно устройство:</p> <p>&nbsp;</p> <ul> <li>iPhone XR (след октомври 2020 г.)</li> <li>iPhone 11 (след октомври 2020 г.)</li> <li>iPhone SE (2020) (след октомври 2020 г.)</li> <li>iPhone 12</li> <li>iPhone 12 Mini</li> <li>iPhone 12 Pro</li> <li>iPhone 12 Pro Max</li> <li>iPhone 13</li> <li>iPhone 13 Mini</li> <li>iPhone 13 Pro</li> <li>iPhone 13 Pro Max</li> <li>iPhone SE (2022)</li> </ul> <p>Тъй като хардуерът на iPhone продължава да се подобрява, скоростите на зареждане вероятно ще бъдат по-добри с най-новите модели iPhone, а зареждането се подобрява с течение на времето с актуализации на iOS, като всичко това може да доведе до значителни разлики между моделите iPhone. Всъщност тестовете показват, че дори iPhone 11 Pro Max от 2019 г. може да се зарежда с впечатляващите 22,5 W с USB PD, по-бързо от заявения стандарт на Apple. Бързото зареждане също работи с всеки модел iPad Pro, iPad Air от трето поколение и по-нов, и iPad mini от пето поколение и по-нов.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><em>Официалното бързо зарядно устройство на Apple</em></strong></p> <p>Въпреки че Apple не предлага бързо зарядно устройство с много от своите iPhone-и, може да си купите техните кабел и зарядно отделно, които да ви осигурят бързо зареждане. Това далеч не е най-евтиният вариант, но ако сте ок да си похарчите парите при тях, за да получите вашето зарядно устройство направо от Apple, ето какво ви трябва.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/lightning-cable-apple.jpg" width="774" height="774" class="aligncenter" /></p> <p><strong>Кабел</strong></p> <p>Ще трябва да използвате USB-C връзка за тази опция за бързо зареждане на вашия iPhone. Въпреки това дори най-новите iPhone-и не идват с USB-C порт (поне все още). Така че, ако искате да започнете да се наслаждавате на тези по-бързи времена за зареждане, първата ви стъпка е да вземете <a href="https://smartstyle.bg/product/usilen-kabel-ravpower-usb-c-kam-lightning-1m" target="_blank" rel="noopener">кабел USB-C към Lightning</a>.</p> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/apple-charger.jpg" width="776" height="776" class="aligncenter" /></p> <p><strong>Адаптер</strong></p> <p>Заедно с кабела за бързо зареждане ще ви е необходим конкретен адаптер за зареждане, защото какво е продукт на Apple без куп периферни устройства? Това е <a href="https://smartstyle.bg/product/originalno-apple-zaryadno-220v-usb-c-20w" target="_blank" rel="noopener">20W адаптер с USB-C порт</a>, а не стандартния USB-A порт.</p> <p>Ако имате по-нов MacBook, може вече да имате захранващ адаптер, който може да се справи с всичките ви нужди от бързо зареждане. Много MacBook-и &mdash; по-специално модели от 2015 г. и по-нови &mdash; използват USB-C и можете да използвате един от тях за бързо зареждане на вашия iPhone, когато се комбинира с USB-C към Lightning кабел.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Ако сте горд собственик на MacBook Pro, вероятно имате зарядно устройство, което е дори по-мощно от разновидностите 29W или 30W. Apple потвърди, че дори версиите 61W и 87W са безопасни за използване с вашия iPhone 8 или някой от по-новите модели. Не забравяйте, че количеството използвана мощност се регулира от вашия телефон, така че той никога няма да черпи повече, отколкото може да понесе и да се повреди - и зарядното устройство не може да принуди телефона ви да приеме мощност, която е твърде висока, за да може да се справи.</p> <p>&nbsp;</p> <p>А защо не помислите и за <a href="https://smartstyle.bg/product/bezjichno-zaryadno-qi-neon-10w-cherno" target="_blank" rel="noopener">безжична подложка за зареждане</a>? Безжичните зарядни устройства се зареждат с прилична скорост, но все пак зареждат вашите устройства по-бавно от кабелните зарядни устройства в списъка.<br />При нас може да намерите няколко много добри варианта.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Алтернативните варианти</strong></p> <p>Apple не държи монопол по отношение на бързите <a href="https://smartstyle.bg/category/zaryadni" target="_blank" rel="noopener">зарядни устройства за iPhone</a> и ще намерите алтернативи другаде, които ще осигурят същата производителност на много по-ниска цена или с допълнителна издръжливост или функции.</p> <p>Най-важното, което трябва да гледате при алтернативните брандове е, те да са сертифицирани от Apple. На нашия сайт може да намерите единствено и само такива аксесоари за Apple.</p> <p><br /> Най-високата мощност, която всеки iPhone може да получи от тяхното оригинално зарядно за безжично зареждане Qi, е 7,5W. Все пак може да искате да изберете друго зарядно устройство, което може да работи с по-висока мощност които не са на Apple. <a href="https://smartstyle.bg/product/bezjichno-zaryadno-220v-easy-10w-cherno" target="_blank" rel="noopener">10W безжично зарядно устройство</a>&nbsp;от Cellularline или <a href="https://smartstyle.bg/product/bezjichno-zaryadno-ravpower-10w" target="_blank" rel="noopener">RavPower</a> са достойни опции.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Ако имате iPhone 12 или по-нов модел, можете също да се възползвате от новата функция <a href="https://smartstyle.bg/product/bezjichno-zaryadno-za-iphone-mag-75w-sinyo" target="_blank" rel="noopener">MagSafe</a> на Apple, която позволява скорости на зареждане до 15W &ndash; два пъти повече от това, което ще получите от зарядно устройство без MagSafe.</p> <p><strong><em>&nbsp;</em></strong></p> <p><strong><em>Алтернативни захранващи адаптери</em></strong></p> <p>Можете да вземете всеки захранващ адаптер с USB-C порт и достатъчно мощност, но се уверете, че поддържа USB Power Delivery (USB-PD) и се придържайте към реномирани марки.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong><em>Последни съвети за зареждане</em></strong></p> <p>Независимо кое зарядно устройство купувате, не забравяйте да следвате тези съвети за скорост и безопасност:</p> <ul> <li>Никога не зареждайте близо до нагревател, пряка слънчева светлина или друг източник на топлина. Топлината, която не е подходяща за вашата батерия, може да я повреди, докато се зарежда и да доведе до увеличаване на времето за зареждане.</li> <li>Винаги можете да поставите своя iPhone в самолетен режим, за да му помогнете да ускори времето за зареждане. Или, ако е възможно, изключете го напълно.</li> <li>Зареждането от компютър е най-бавно.</li> </ul>

Сравнение на продукти