Как да изберем най-добрата лампа, която да освети домашния ви офис

Как да изберем най-добрата лампа, която да освети домашния ви офис

Няма нищо по-лошо от това да работиш на тъмно в домашния си офис. Едва виждате бележките си - или, още по-лошо, опитвате се да намерите кафето си и го разливате. Основната светлина е твърде ярка и ви заслепява, когато я включите, разсейва ви. Как можете да намерите добър баланс?

 

За щастие не е нужно да боядисвате стените си бели или да отваряте всички прозорци, за да освежите домашния си офис тази есен. Все повече хора откриват, че една добра лампа за бюро ще отговори на техните нужди.

 

В тази статия ще ви кажем какво точно да търсите, когато избирате най-добрата настолна лампа за вашия домашен офис. От стила на лампата до допълнителните функции, ние знаем всичко, за което трябва да внимавате.

1.   Разберете защо доброто осветление е важно за вас


Знаете ли, че правилното осветление може да промени настроението ви? Обърнете внимание как когато сте уморени яркото, изкуствено осветление ще ви държи нащрек. Отблясъците ангажират очите ви и ви карат да се чувствате сякаш току-що сте се събудили, дори ако е късно следобед.

 

Този вид осветление се използва в офисните помещения, за да ви държи фокусирани върху работата. За съжаление можете да се раздразните от флуоресцентната ярка светлина, която изморява очите ви. Това не е хубаво, особено когато цял ден се взирате в екрана на лаптопа.

 

От друга страна, лампата, която излъчва успокояващо, топло сияние, може да действа успокоително на очите. Когато лягате през нощта, имате нужда от светлина, която ви помага да се успокоите и да се почувствате готови за сън.

 

Затова и ако преместите нощната лампа до лаптопа ви тя няма да ви помогне да се концентрирате.

 

Време е да опитате нещо ново. Нещо по-добро. Осветление, от което не ви боли главата, но все пак е достатъчно ярко, за да не бутнете кафето си.

2.    Какъв тип осветление ви трябва

Когато избирате най-добрата лампа за домашния си офис, трябва да вземете предвид вида на осветлението, което ще бъде най-подходящо конкретно на вас. Има няколко опции, с които трябва да се запознаете и всяка има своите плюсове и минуси.

 

Естествена светлина: Внесете дневна светлина в дома си (като онези огромни прозорци, които споменахме в началото). Това е супер за през лятото, но не толкова приложимо през зимата.

Атмосфера: Основният източник на светлина в цялата ви стая и обкръжаващото осветление може да се създаде и с монтирани на тавана полилеи. Те се предлагат с предимно топла светлина и огряват цялата стая, но може да се окаже, че ще имате нужда от допълнителна помощ от настолна лампа.

Над главата: Застанете под лампата на тавана си, така че да ви свети директно отгоре. Повечето лампи обикновено хвърлят широк ъгъл на светлина. Обаче, когато сте уморени и искате да се съсредоточите върху работата това може да е недостатъчно. Насоченото осветление също може да ви помогне, но то понякога може да бъде доста интензивно.

Насочено: Постига се с по-малко агресивни LED светлини. Този тип лампи ви помагат да се съсредоточите върху конкретна задача. Те са чудесни за всеки, който върши работа на едно конкретно място, например работа на бюро. Обикновено можете да регулирате тези лампи, за да осветяват само необходимите зони на бюрото ви.

Коригиращо: Този вид осветление помага за намаляване на отблясъците от екрана на компютъра.

Повечето стаи имат фиксирано и естествено осветление. За да подобрите работата си в по-тъмните дни, прекарани в работа от вкъщи, преносимото и / или коригиращото осветление е най-подходящо за бюрото ви.

3.    Намерете своята перфектна цветна температура


Температурата не се отнася само за това колко силно се нагрява вашата лампа - макар че и това определено е нещо, за което си струва да помислите. Когато говорим за температура, имаме предвид, че трябва да намерите подходящия цвят светлина за вас.

 

Досещате ли се как в началото говорихме за това как нощната ви лампа е по-утешителна от лентовото осветление във вашия офис? И как би било по-вероятно да ви помогне да заспите, отколкото да се концентрирате?

 

Е, за това вероятно е отговорна цветната температура. Тоест колко топла или студена е светлината, която идва от вашата лампа.

 

Колкото по-топла е светлината, толкова по-уютно ще се чувствате. Колкото по-хладна е светлината, толкова по-бдителни и будни вероятно ще бъдете. Хладната светлина е по-малко привлекателна, така че ако трябва да останете до късно, тогава хладната светлина е за вас.

 

Ако се чудите каква да изберете, препоръчваме да изберете лампа, която излъчва естествена дневна светлина. Тя ще е по-благоприятна за очите ви.

4.   Възхищавайте се на впечатляващия дизайн на настолната си лампа  


Едно нещо, над което имате пълен контрол, е избраният от вас дизайн. В днешно време има огромно разнообразие от лампи и почти със сигурност ще има такива, които да отговарят на вашия вкус.

 

Повечето модерни лампи за бюро с елегантен дизайн се вписват без проблем у дома. Това ще ви е плюс ако мислите, че скоро ще спрете да работите от вкъщи и искате лампа, която също може да бъде преместена в друга стая, както и да не пречи на околните докато вие работите до късно или пък деня е мрачен.

 

Най-полезна би била настолна лампа с две опорни рамена, които се и въртят и имате възможност да избирате цветната температура и да регулирате плавно силата на светене. Нея ще можете да преместите до позицията, в която ще е най-подходяща за вас. По този начин настолната лампа се превръща в специфично решение за осветление, осветявайки точно местата от които се нуждаете и да ви достави необходимата светлина.

5.   Определете си бюджет и се вмъкнете в него

 

Има изобилие от лампи, от които можете да избирате - и не всички от тях са щадящи към портфейла. Уверете се, че имате разумен бюджет и се придържате към него. Ако изберете правилната марка, ще можете да намерите идеалното си осветление на приемлива цена.

 

Препоръчваме да отделите достатъчна сума за вашата мечтана лампа за бюро. Разбира се има и по-скъпи лампи с допълнителни екстри, като USB порт за зареждане на телефона ви или дори с възможност за безжично зареждане, но определено ще усетите и ще видите разликата в качеството.

6.   Възползвайте се от допълнителните функции на лампата

 

Знаете ли, че и лампите могат да зареждат телефона ви? Да - в днешно време и това е възможно! Тази функция е чудесна за всеки, който е на телефона си през целия ден по работа (или превърта социалните мрежи, когато им е скучно от работата).

 

Да притежавате лампа с USB зарядно е невероятно, защото не само освобождавате един контакт, но и телефона ви ще е винаги до вас.

 

Това беше!

 

Вече знаете как да изберете вашата лампа, включително да изберете такава в рамките на вашия бюджет, която е и с правилният дизайн. Също така вече знаете, че трябва да имате възможност да изберете топъл или студен цвят, в зависимост от това кое от двете ви е необходимо за различните дейности които извършвате – работа или любима книга, а защо не и да поправите нещо. Надяваме се да намерите идеалния продукт за офиса или в къщи и да останете доволни от избора си впоследствие.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезни

Полезно

Как да изберем най-добрата лампа, която да освети домашния ви офис

Как да изберем най-добрата лампа, която да освети домашния ви офис

Няма нищо по-лошо от това да работиш на тъмно в домашния си офис. Едва виждате бележките си - или, още по-лошо, опитвате се да намерите кафето си и го раз Няма нищо по-лошо от това да работиш на тъмно в домашния си офис. Едва виждате бележките си - или, още по-лошо, опитвате се да намерите кафето си и го раз 2020-10-09T10:24:17+03:00 Как да изберем най-добрата лампа, която да освети домашния ви офис

<p></p> <p>Няма нищо по-лошо от това да работиш на тъмно в домашния си офис. Едва виждате бележките си - или, още по-лошо, опитвате се да намерите кафето си и го разливате. Основната светлина е твърде ярка и ви заслепява, когато я включите, разсейва ви. Как можете да намерите добър баланс?</p> <p>&nbsp;</p> <p>За щастие не е нужно да боядисвате стените си бели или да отваряте всички прозорци, за да освежите домашния си офис тази есен. Все повече хора откриват, че една добра лампа за бюро ще отговори на техните нужди.</p> <p>&nbsp;</p> <p>В тази статия ще ви кажем какво точно да търсите, когато избирате най-добрата настолна лампа за вашия домашен офис. От стила на лампата до допълнителните функции, ние знаем всичко, за което трябва да внимавате.</p> <h1>1.&nbsp;&nbsp; Разберете защо доброто осветление е важно за вас</h1> <p><br /> Знаете ли, че правилното осветление може да промени настроението ви? Обърнете внимание как когато сте уморени яркото, изкуствено осветление ще ви държи нащрек. Отблясъците ангажират очите ви и ви карат да се чувствате сякаш току-що сте се събудили, дори ако е късно следобед.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Този вид осветление се използва в офисните помещения, за да ви държи фокусирани върху работата. За съжаление можете да се раздразните от флуоресцентната ярка светлина, която изморява очите ви. Това не е хубаво, особено когато цял ден се взирате в екрана на лаптопа.</p> <p>&nbsp;</p> <p>От друга страна, лампата, която излъчва успокояващо, топло сияние, може да действа успокоително на очите. Когато лягате през нощта, имате нужда от светлина, която ви помага да се успокоите и да се почувствате готови за сън.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Затова и ако преместите нощната лампа до лаптопа ви тя няма да ви помогне да се концентрирате.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Време е да опитате нещо ново. Нещо по-добро. Осветление, от което не ви боли главата, но все пак е достатъчно ярко, за да не бутнете кафето си.</p> <h1>2.&nbsp;&nbsp;&nbsp; Какъв тип осветление ви трябва</h1> <p></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/tt-dl0063-for-post-pic.jpg" width="607" height="607" /></p> <p>Когато избирате най-добрата лампа за домашния си офис, трябва да вземете предвид вида на осветлението, което ще бъде най-подходящо конкретно на вас. Има няколко опции, с които трябва да се запознаете и всяка има своите плюсове и минуси.</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Естествена светлина:</strong> Внесете дневна светлина в дома си (като онези огромни прозорци, които споменахме в началото). Това е супер за през лятото, но не толкова приложимо през зимата.</p> <p><strong>Атмосфера</strong>: Основният източник на светлина в цялата ви стая и обкръжаващото осветление може да се създаде и с монтирани на тавана полилеи. Те се предлагат с предимно топла светлина и огряват цялата стая, но може да се окаже, че ще имате нужда от допълнителна помощ от настолна лампа.</p> <p><strong>Над главата</strong>: Застанете под лампата на тавана си, така че да ви свети директно отгоре. Повечето лампи обикновено хвърлят широк ъгъл на светлина. Обаче, когато сте уморени и искате да се съсредоточите върху работата това може да е недостатъчно. Насоченото осветление също може да ви помогне, но то понякога може да бъде доста интензивно.</p> <p><strong>Насочено:</strong> Постига се с по-малко агресивни LED светлини. Този тип лампи ви помагат да се съсредоточите върху конкретна задача. Те са чудесни за всеки, който върши работа на едно конкретно място, например работа на бюро. Обикновено можете да регулирате тези лампи, за да осветяват само необходимите зони на бюрото ви.</p> <p><strong>Коригиращо</strong>: Този вид осветление помага за намаляване на отблясъците от екрана на компютъра.</p> <p>Повечето стаи имат фиксирано и естествено осветление. За да подобрите работата си в по-тъмните дни, прекарани в работа от вкъщи, преносимото и / или коригиращото осветление е най-подходящо за бюрото ви.</p> <h1>3.&nbsp;&nbsp;&nbsp; Намерете своята перфектна цветна температура</h1> <p><br /> Температурата не се отнася само за това колко силно се нагрява вашата лампа - макар че и това определено е нещо, за което си струва да помислите. Когато говорим за температура, имаме предвид, че трябва да намерите подходящия цвят светлина за вас.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Досещате ли се как в началото говорихме за това как нощната ви лампа е по-утешителна от лентовото осветление във вашия офис? И как би било по-вероятно да ви помогне да заспите, отколкото да се концентрирате?</p> <p>&nbsp;</p> <p>Е, за това вероятно е отговорна цветната температура. Тоест колко топла или студена е светлината, която идва от вашата лампа.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Колкото по-топла е светлината, толкова по-уютно ще се чувствате. Колкото по-хладна е светлината, толкова по-бдителни и будни вероятно ще бъдете. Хладната светлина е по-малко привлекателна, така че ако трябва да останете до късно, тогава хладната светлина е за вас.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Ако се чудите каква да изберете, препоръчваме да изберете лампа, която излъчва естествена дневна светлина. Тя ще е по-благоприятна за очите ви.</p> <h1>4.&nbsp;&nbsp; Възхищавайте се на впечатляващия дизайн на настолната си лампа &nbsp;</h1> <p><br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/banner3.png" width="935" height="289" /></p> <p>Едно нещо, над което имате пълен контрол, е избраният от вас дизайн. В днешно време има огромно разнообразие от лампи и почти със сигурност ще има такива, които да отговарят на вашия вкус.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Повечето модерни лампи за бюро с елегантен дизайн се вписват без проблем у дома. Това ще ви е плюс ако мислите, че скоро ще спрете да работите от вкъщи и искате лампа, която също може да бъде преместена в друга стая, както и да не пречи на околните докато вие работите до късно или пък деня е мрачен.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Най-полезна би била настолна лампа с две опорни рамена, които се и въртят и имате възможност да избирате цветната температура и да регулирате плавно силата на светене. Нея ще можете да преместите до позицията, в която ще е най-подходяща за вас. По този начин настолната лампа се превръща в специфично решение за осветление, осветявайки точно местата от които се нуждаете и да ви достави необходимата светлина.</p> <h1>5.&nbsp;&nbsp; Определете си бюджет и се вмъкнете в него</h1> <p>&nbsp;</p> <p>Има изобилие от лампи, от които можете да избирате - и не всички от тях са щадящи към портфейла. Уверете се, че имате разумен бюджет и се придържате към него. Ако изберете правилната марка, ще можете да намерите идеалното си осветление на приемлива цена.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Препоръчваме да отделите достатъчна сума за вашата мечтана лампа за бюро. Разбира се има и по-скъпи лампи с допълнителни екстри, като USB порт за зареждане на телефона ви или дори с възможност за безжично зареждане, но определено ще усетите и ще видите разликата в качеството.</p> <h1>6.&nbsp;&nbsp; Възползвайте се от допълнителните функции на лампата</h1> <p>&nbsp;</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/tt-dl066.png" width="600" height="600" /></p> <p>Знаете ли, че и лампите могат да зареждат телефона ви? Да - в днешно време и това е възможно! Тази функция е чудесна за всеки, който е на телефона си през целия ден по работа (или превърта социалните мрежи, когато им е скучно от работата).</p> <p>&nbsp;</p> <p>Да притежавате лампа с USB зарядно е невероятно, защото не само освобождавате един контакт, но и телефона ви ще е винаги до вас.</p> <p>&nbsp;</p> <h1>Това беше!</h1> <p>&nbsp;</p> <p>Вече знаете как да изберете вашата лампа, включително да изберете такава в рамките на вашия бюджет, която е и с правилният дизайн. Също така вече знаете, че трябва да имате възможност да изберете топъл или студен цвят, в зависимост от това кое от двете ви е необходимо за различните дейности които извършвате &ndash; работа или любима книга, а защо не и да поправите нещо. Надяваме се да намерите идеалния продукт за офиса или в къщи и да останете доволни от избора си впоследствие.</p>

, , ,
Искаш ли да научаваш всичко ново първи ?

Абонирай се за нашият бюлетин сега и получи код за безплатна доставка!

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки