8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис

01.11.2021 11:46:58

8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис

8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис

 

Независимо дали управлявате собствения си бизнес извън дома си или от време на време работите отдалечено, вероятно в даден момент сте се борили с множеството разсейващи фактори и изкушения, които домашният офис предлага.

 

Има ползи от работата от вкъщи, разбира се:

 • намалено време за пътуване
 • спестяване на бензин и храна
 • работите в комфортната си пижама (добре де, опитайте се да избегнете това).

 

Всъщност работата от вкъщи може да доведе до по-голяма производителност – американско проучване установи в своето изследване, че 90% от хората вярват, че работата от разстояние всъщност ги прави по-продуктивни.

 

Въпреки това, колкото и голям да е вашия дом разсейването дебне отвсякъде.

 • Кучето иска да излезе.
 • Прането трябва да се изкара.
 • Вашите деца/партньори/съседи не разбират напълно концепцията, че работата вкъщи си е работа и вие трябва да менажирате по-добре собственото си време опитвайки да отблъсквате прекъсванията.

Как можете да направите домашния си офис най-продуктивното пространство, което може да бъде?

Вижте ето тези 8 полезни съвета:

 

 1. Настройте офиса си за производителност.

Не би ли било страхотно да имате масивен офис с масивни дъбови врати, непроницаеми за външния свят, с гигантско бюро с изглед към тихо езерце, или може би редица от плачещи върби, обезпокоени само от елените, които си играят около дънерите…

Това е малко вероятно да се случи за повечето хора, но все пак можете да проектирате домашния си офис, като имате предвид производителността. 

Опитайте се да стоите далеч от зоните с „висок трафик“, като пътя към вратата или терасата и намерете тих ъгъл в къщата/апартамента, ако изобщо е възможно. Оцветете пространството си в успокояващ цвят, който харесвате (зеленото би трябвало да е чудесно за производителност). Не става въпрос за пребоядисване. Просто се заобиколете с предмети с преобладаващ такъв цвят.

Уверете се, че вашето пространство има прозорец, освен ако не предпочитате да работите в пещера. Поставете растения извън този прозорец, ако е възможно, за да си подарите нещо неразсейващо и спокойно за гледане. Направете достатъчно място, за да имате всичко необходимо, за да вършите работата си лесно под ръка.

 

 1. Дръжте разсейващите неща под ръка.

От време на време ще имате нужда от нещо за паузите за почивка. Това може да е книга, или приложение/игра на телефона ви, или любим музикален инструмент. Дръжте го наблизо, за да можете да се поглезите с кратки почивки, но не го дръжте пред погледа ви. Не искате да бъдете постоянно изкушавани и да откриете, че се взирате в него с копнеж, вместо да работите.

 

 1. Настанете се удобно.

Не чак толкова удобно, за да дремете повече, отколкото да работите. Но е ужасно трудно да бъдеш фокусиран, продуктивен човек, когато непрекъснато се напрягаш, за да видиш екрана на компютъра си или имаш болки в гърба си.

 

Инвестирайте в добър офис стол и се уверете, че седите в ергономично правилна позиция на бюрото си. Ако се чувствате наистина неудобно да седите твърде дълго, опитайте изправено бюро в единия ъгъл на стаята

 

 1. Подреждайте безмилостно и често.

Най-различни неща имат навика да събират в домашните офиси... всякакви неща – особено ако имате деца.

 

Създайте си навик да почиствате домашния си офис от купчини хартия, полупрочетени книги, чаши за кафе, дрънкулки и всичко останало, което заема място и не служи никаква цел.

 

Устоявайте на желанието да използвате това пространство за мини склад – и се борете с всеки друг в дома си, който вижда това хубаво чисто пространство на пода като потенциален дом за онези кутии със стари дрехи и книги, които са предвидени за мазето още от лятото. Не можете да започнете работата си от вкъщи с ясен, фокусиран начин на мислене, когато сте заобиколени от боклуци.

 

 1. Правете почивки на очите.

Това звучи незначително, но ще се изненадате колко голяма разлика може да направи!
Трудно е да запомните да го правите редовно, така че положете истински усилия за това и ще се изненадата от резултата.

 

Намалете напрежението на очите, като следвате правилото 20-20-20.
На всеки двадесет минути спрете да гледате екрана си.
Гледайте нещо на 20 метра и го задръжте за 20 секунди.
Вашите очни ябълки ще са щастливи и ще ви благодарят.

 

 1. Работете с цел.

Направете списък със задачи, които трябва да изпълнявате всеки ден - и след това го направете.
Уверете се, че всичко, от което се нуждаете, за да свършите работата си, е достъпно за вас, независимо дали във вашия офис или на компютъра.

 

 1.  Бъдете твърди с разсейващите хора

Може да има хора в живота ви, които, колкото и да се опитвате да им напомняте нежно, просто не го разбират - че работата от вкъщи все още означава работа!

 

Независимо дали става дума за бъбрив съсед, или приятел, който просто обича да идва на гости, или свекърва ви непрекъснато се обажда, научете се учтиво, но твърдо да отказвате. Не вдигайте телефона и не отваряйте вратата; наистина е толкова просто. След като уведомите хората за вашето работно време и че не сте на разположение, няма нужда да се извинявате, че сте недостъпни за нещо друго, освен за действителна спешна ситуация.

Ако сами не си поставите границите, никой няма да го направи вместо вас.

 

 1. Облечете се като възрастен

Лошите навици лесно се научават - да се разхождате по боксерки и тениска, да си вземете кафе от кухнята и да седнете направо към компютъра. Може и да се изкъпете по-късно, нали? Може би следващата почивка...

 

Не го правете. Принудете се да ставате рано и да се приготвяте като за редовен работен ден, всеки ден. Ще се разсеете, ще загубите представа за времето и ще изпаднете в паника, когато изведнъж трябва да се приготвите за видеообаждане или всъщност да отидете някъде. Освен това има нещо в обличането, което ви кара да се чувствате по-професионални и готови да се справите с работата си по възможно най-продуктивния начин.

 

Сериозно, облечете се.

 

Това бяха нашите 8 съвета за по-продуктивен домашен офис.

Може би сте забелязали, че никъде не сме споменавали наши продукти. Това не е защото нямаме такива…

Имаме цяла категория за тях дори!

Целта ни беше да ви дадем практически съвети.
Практическите аксесоари вече се надяваме се, че знаете къде може да ги намерите…

Тук, при нас естествено! 😊

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезни

Полезно

8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис

8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис

8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис Независимо дали управлявате собствения си бизнес извън дома си или от време на време работите 8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис Независимо дали управлявате собствения си бизнес извън дома си или от време на време работите 2021-11-03T09:21:30+02:00 8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия домашен офис

<p><strong>8 съвета да бъдете супер продуктивни във вашия <a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">домашен офис</a></strong></p> <p>&nbsp;</p> <p>Независимо дали управлявате собствения си бизнес извън дома си или от време на време работите отдалечено, вероятно в даден момент сте се борили с множеството разсейващи фактори и изкушения, които <a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">домашният офис предлага</a>.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Има ползи от работата от вкъщи, разбира се:</p> <ul> <li>намалено време за пътуване</li> <li>спестяване на бензин и храна</li> <li>работите в комфортната си пижама (добре де, опитайте се да избегнете това).</li> </ul> <p>&nbsp;</p> <p>Всъщност работата от вкъщи може да доведе до по-голяма производителност &ndash;&nbsp;<a href="https://go.skimresources.com/?id=122276X1582760&amp;isjs=1&amp;jv=15.2.0-stackpath&amp;sref=https%3A%2F%2Fwww.inc.com%2Flarry-kim%2F9-tips-to-increase-productivity-in-your-home-office.html&amp;url=http%3A%2F%2Fwww.theglobeandmail.com%2Freport-on-business%2Fsmall-business%2Fsb-digital%2Fweb-strategy%2Fbenefits-of-working-from-home-add-up%2Farticle557326%2F&amp;xguid=&amp;xs=1&amp;xtz=-180&amp;xuuid=b3aa2319e9ad80bf13792d70e9558883&amp;abp=1&amp;xjsf=other_click__auxclick%20%5B2%5D">американско проучване</a> установи в своето изследване, че 90% от хората вярват, че работата от разстояние всъщност ги прави по-продуктивни.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Въпреки това, колкото и голям да е вашия дом разсейването дебне отвсякъде.</p> <ul> <li>Кучето иска да излезе.</li> <li>Прането трябва да се изкара.</li> <li>Вашите деца/партньори/съседи не разбират напълно концепцията, че работата вкъщи си е работа и вие трябва да менажирате по-добре собственото си време опитвайки да отблъсквате прекъсванията.</li> </ul> <p><strong>Как можете да направите домашния си офис най-продуктивното пространство, което може да бъде?</strong></p> <p>Вижте ето тези 8 полезни съвета:</p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-1.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</strong></p> <ol> <li><strong> Настройте офиса си за производителност.</strong></li> </ol> <p>Не би ли било страхотно да имате масивен офис с масивни дъбови врати, непроницаеми за външния свят, с гигантско бюро с изглед към тихо езерце, или може би редица от плачещи върби, обезпокоени само от елените, които си играят около дънерите&hellip;</p> <p>Това е малко вероятно да се случи за повечето хора, но все пак можете да проектирате <a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">домашния си офис</a>, като имате предвид производителността.&nbsp;</p> <p>Опитайте се да стоите далеч от зоните с &bdquo;висок трафик&ldquo;, като пътя към вратата или терасата и намерете тих ъгъл в къщата/апартамента, ако изобщо е възможно. Оцветете пространството си в успокояващ цвят, който харесвате (зеленото би трябвало да е чудесно за производителност). Не става въпрос за пребоядисване. Просто се заобиколете с предмети с преобладаващ такъв цвят.</p> <p>Уверете се, че вашето пространство има прозорец, освен ако не предпочитате да работите в пещера. Поставете растения извън този прозорец, ако е възможно, за да си подарите нещо неразсейващо и спокойно за гледане. Направете достатъчно място, за да имате всичко необходимо, за да вършите работата си лесно под ръка.</p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-distraction.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</strong></p> <ol start="2"> <li><strong> Дръжте разсейващите неща под ръка.</strong></li> </ol> <p>От време на време ще имате нужда от нещо за паузите за почивка. Това може да е книга, или приложение/игра на телефона ви, или любим музикален инструмент. Дръжте го наблизо, за да можете да се поглезите с кратки почивки, но не го дръжте пред погледа ви. Не искате да бъдете постоянно изкушавани и да откриете, че се взирате в него с копнеж, вместо да работите.</p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-comfort.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</strong></p> <ol start="3"> <li><strong> Настанете се удобно.</strong></li> </ol> <p>Не чак толкова удобно, за да дремете повече, отколкото да работите. Но е ужасно трудно да бъдеш фокусиран, продуктивен човек, когато непрекъснато се напрягаш, за да видиш екрана на компютъра си или имаш болки в гърба си.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Инвестирайте в добър офис стол и се уверете, че седите в ергономично правилна позиция на бюрото си. Ако се чувствате наистина неудобно да седите твърде дълго, опитайте изправено бюро в единия ъгъл на стаята</p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-tidy.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</strong></p> <ol start="4"> <li><strong>Подреждайте безмилостно и често.</strong></li> </ol> <p>Най-различни неща имат навика да събират в <a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">домашните офиси</a>... всякакви неща &ndash; особено ако имате деца.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Създайте си навик да почиствате домашния си офис от купчини хартия, полупрочетени книги, чаши за кафе, дрънкулки и всичко останало, което заема място и не служи никаква цел.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Устоявайте на желанието да използвате това пространство за мини склад &ndash; и се борете с всеки друг в дома си, който вижда това хубаво чисто пространство на пода като потенциален дом за онези кутии със стари дрехи и книги, които са предвидени за мазето още от лятото. Не можете да започнете работата си от вкъщи с ясен, фокусиран начин на мислене, когато сте заобиколени от боклуци.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-eyebreak.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</p> <ol start="5"> <li><strong>Правете почивки на очите.</strong></li> </ol> <p>Това звучи незначително, но ще се изненадате колко голяма разлика може да направи! <br />Трудно е да запомните да го правите редовно, така че положете истински усилия за това и ще се изненадата от резултата.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Намалете напрежението на очите, като следвате правилото 20-20-20. <br />На всеки двадесет минути спрете да гледате екрана си. <br />Гледайте нещо на 20 метра и го задръжте за 20 секунди. <br />Вашите очни ябълки ще са щастливи и ще ви благодарят.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-checklist.jpg" class="aligncenter" /></p> <ol start="6"> <li><strong>Работете с цел.</strong></li> </ol> <p>Направете списък със задачи, които трябва да изпълнявате всеки ден - и след това го направете. <br />Уверете се, че всичко, от което се нуждаете, за да свършите работата си, е достъпно за вас, независимо дали във <a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">вашия офис</a> или на компютъра.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-behard.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</p> <ol start="7"> <li><strong>&nbsp;Бъдете твърди с разсейващите хора</strong></li> </ol> <p>Може да има хора в живота ви, които, колкото и да се опитвате да им напомняте нежно, просто не го разбират - че работата от вкъщи все още означава работа!</p> <p>&nbsp;</p> <p>Независимо дали става дума за бъбрив съсед, или приятел, който просто обича да идва на гости, или свекърва ви непрекъснато се обажда, научете се учтиво, но твърдо да отказвате. Не вдигайте телефона и не отваряйте вратата; наистина е толкова просто. След като уведомите хората за вашето работно време и че не сте на разположение, няма нужда да се извинявате, че сте недостъпни за нещо друго, освен за действителна спешна ситуация.</p> <p>Ако сами не си поставите границите, никой няма да го направи вместо вас.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-pijama.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</p> <ol start="8"> <li><strong>Облечете се като възрастен</strong></li> </ol> <p>Лошите навици лесно се научават - да се разхождате по боксерки и тениска, да си вземете кафе от кухнята и да седнете направо към компютъра. Може и да се изкъпете по-късно, нали? Може би следващата почивка...</p> <p>&nbsp;</p> <p>Не го правете. Принудете се да ставате рано и да се приготвяте като за редовен работен ден, всеки ден. Ще се разсеете, ще загубите представа за времето и ще изпаднете в паника, когато изведнъж трябва да се приготвите за видеообаждане или всъщност да отидете някъде. Освен това има нещо в обличането, което ви кара да се чувствате по-професионални и готови да се справите с работата си по възможно най-продуктивния начин.</p> <p>&nbsp;</p> <p>Сериозно, облечете се.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12535/files/image/9tipsforho-getshitdone.jpg" class="aligncenter" />&nbsp;</p> <p>Това бяха нашите 8 съвета за по-продуктивен домашен офис.</p> <p><strong>Може би сте забелязали, че никъде не сме споменавали наши продукти. Това не е защото нямаме такива&hellip;</strong></p> <p><strong>Имаме цяла <a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">категория</a> за тях дори!</strong></p> <p>Целта ни беше да ви дадем <u>практически</u> съвети. <br />Практическите аксесоари вече се надяваме се, че знаете къде може да ги намерите&hellip;</p> <p><a href="https://smartstyle.bg/category/home-office">Тук</a>, при нас естествено! 😊</p>

Сравнение на продукти