Горе

9 съвета как да подобрите качеството на сигнала от вашата антена

  • Начало
  • Новини
  • 9 съвета как да подобрите качеството на сигнала от вашата антена
/
2018-04-16
9 съвета как да подобрите качеството на сигнала от вашата антена

Няма нищо по-разочароващо от това да имаш лош телевизионен сигнал. Отърви се от досадните проблеми с качеството на сигнала и започни да се наслаждаваш на чиста, стабилна и кристална картина и звук благодарение на телевизионната си антена. В следващите редове ние ще ви дадем няколко ценни съвети и трикове, които ще ви помогнат да получите оптималното от своята телевизионната антена.

1. Разстояние до телевизионния предавател

Разберете колко е разстоянието между дома ви и телевизионните предаватели, излъчващи във вашия район. Проверете уеб страницата за избор на антена One For All (https://www.ofa.com/bulgaria/aerials ), за да намерите най-близкия телевизионен предавател и коя ще е най-удачната за вашето положение антена.

2. Позиция на антената

Приемането не зависи само от разстоянието от излъчващата кула, но и от терена и околността (близки къщи, сгради, дървета и др.). Ето защо височината, на която ще поставите вашата антена е от съществено значение. Когато я поставите у дома, опитайте се да я инсталирате близо до прозорец. Имайте предвид, че предметите в стаята могат да повлияят на сигнала, затова опитайте различни места, за да откриете най-оптималното. Изберете място, където антената ще бъде стабилна. Подобно на аналоговите антени, колкото по-високо можете да я поставите и по-близо до прозореца, толкова по-добре цифровата антена ще работи.

3. Поляризация на телевизионната мрежа

ТВ предавателите излъчват телевизионен сигнал, използвайки вертикална или хоризонтална поляризация. В повечето страни телевизионният сигнал се излъчва в хоризонтална поляризация. Антената трябва да бъде поставена в същото положение като телевизионния предавател. Тъй като повечето телевизионни предаватели са хоризонтално поляризирани, най-добре е да започнете да поставяте антената в хоризонтално положение. Антените на One For All получават вертикални и хоризонтални сигнали.

4. Дръжте телевизионната си антена далече от метални обекти

Имайте предвид, че металните повърхности близо до антената могат да причинят смущения в цифровите сигнали и дори да блокират приемането ви. Например, когато поставите антената си до прозорец с метални решетки, те могат да причинят проблеми (метала спира, както телевизионни, така и радио сигнали). Опитайте се да запазите колкото е възможно по-голямо разстояние от метални предмети (препоръчително е поне един метър).

5. Силни зони на сигнали

Ако сигнала във вашата област е силен и използвате антена с вграден усилвател, възможно е телевизионният приемник да получава твърде много сигнал. Това може да се отрази в загубата на телевизионен сигнал. Усилването на антената може да бъде намалено чрез завъртане на регулатора от максимално на минимално. Сложете го на най-малката стойност и отново сканирайте за телевизионни канали.

6. Телескопични антени

Ако използвате телескопична антена, уверете се, че антените са с максимална дължина, за да постигнете най-добра ефективност. Когато използвате антена с две телескопични рамена, най-добрият начин да започнете е да ги позиционирате под ъгъл 90 ° едно от друго.

7. По-дълъг кабел

Разширяването на кабела на антената ще намали леко нивото на сигнала, което достига до вашия телевизор, но ако по-голямата дължина ви позволява да достигнете до прозореца, който гледа към телевизионния предавател, той може да подобри вашия телевизионен сигнал. Опитайте се да не използвате ненужно дълъг кабел все пак, тъй като това ще намали нивото на сигнала.

8. Кабели други устройства

Дръжте всички други кабели възможно най-далече от антената. Близостта на други кабели може да повлияе на приемането на сигнала.

9. Усилена антена

Добавянето на усилвател на сигнала към антената или използването на усилена антена може да ви даде по-добри резултати от пасивната антена.

Надяваме се, че тези съвети ще Ви помогнат да получите възможно най-доброто приемане от телевизионната антена.