Горе

Колко често ползвате своя USB кабел и има ли нужда за смяна ?

  • Начало
  • Новини
  • Колко често ползвате своя USB кабел и има ли нужда за смяна ?
/
2018-01-23
Колко често ползвате своя USB кабел и има ли нужда за смяна ?

Кабелът, който се използва със зарядно или за връзка с компютър е един от най-пренебрегваните мобилни аксесоари от повечето потребители на смартфони. Въпреки, че може да оставите телефона си без калъф или протектор и да се надявате, че никога няма да ви се случи неприятна случка с него, то кабелът който използвате, за да върнете батерията му отново на 100% е неизменна част от него. Сега ще разгледаме 4 причини защо новите усилени Tetra Force кабели заслужават Вашето внимание.

Причина №1

Стандартните USB кабели, като например(http://smartstyle.bg/bg/products/4158/kabel-danni-microUSB-115sm.html), са семпли, функционални и предлагат само най-основното, което се нуждае от тях – да зареждат телефона и да се прехвърлят данни чрез тях. Покритието им е обикновен силикон, който бързо се износва, оплита и впоследствие накъсва.
Кабелите Tetra Force са с многослойно платнено покритие, което намаля риска от скъсване и значително удължава живота му.

Причина №2

Металният конектор. Частта на кабела, която свързва нишката с USB входа на повечето кабели е пластмасова. Тук тя е метална. Това означава, че е много по-издържлив на удъри и натиск, което е от значителна важност, когато се не рядко случва да го настъпим или затиснем.

Причина №3

Snake Technology Connector. Отново се връщаме на конектора. Освен, че едната му част е метална, другата е направена по специална „змийска“ технология, която издържа на до 10,000 огъвания, усуквания и всякакви други манипулации, които може да му се случи на един USB кабел. Това го прави 4 пъти по-издържлив от стандартния кабел, който са включва в пакета на две от големи марки смартфони в Италия(според проучване на Cellularline).

Причина №4

Нишките в самият кабел отвътре са направени със специалната технология на DuPont Kevlar®.Същата материя, която се използва в много от професионалните облекла, инструменти и аксесоари предвидени за екстремни ситуации. Характерното за Kevlar® е, че са супер леки,издържливи и ... тук вече трябва да сте усетили тенденцията и характерното в този кабел –точно така, много е здрав.

В заключение, следващия път когато използвате своя USB кабел, за да заредите телефона си обърнете му малко повече внимание. Огледайте го дали има следи от износване, леко накъсване около конектора и си задайте следния въпрос „Колко ли още ще издържи?“.