Горе

Какво представляват ръкавиците за капацитивен дисплей?

  • Начало
  • Новини
  • Какво представляват ръкавиците за капацитивен дисплей?
/
2017-11-21
Какво представляват ръкавиците за капацитивен дисплей?

Сензорните ръкавици са предназначени за всеки, който използва смартфон, таблет или друг смарт уред и го ползва често дори през зимата. В един или друг момент ще излезете на студа и ще трябва да отговорите на съобщението, което току-що сте получили, или да използвате устройството си по някаква друга причина и няма да искате да се събличате, за да го направите. Сензорните ръкавици са удобни и за шофьори на автомобили със сензорен екран.

Ако вече имате чифт подови ръкавици с чувствителен на допир екран, може да сте запознати с чувството на неудовлетвореност от опита да редактирате некоректно текстово съобщение, което просто си вързахте с пръсти с размерите на рибните пръчки. Или може би имате тънка двойка, която е точна, но достатъчно топла, само когато температурата не е особено студена. Ако сте в която и да е категория, трябва да обмислите надстройка.

Въпреки това, не трябва да очаквате тези ръкавици да издържат цял живот. Чифт добри ръкавици със сензорен екран ще ви издържат една пълна зима или две, ако имате късмет, но проводимият материал, който позволява съвместимостта със сензорен екран, ще се загуби с течение на времето. Редовното измиване ще ви помогне да изчистите мазнините, мръсотията и мръсотията от проводимите нишки, но неимоверно настъпва момента, в който нишките започнат да се развалят.

КАК РАБОТЯТ

За капацитивен сензорен екран - технологията, използвана днес в телефони, таблети и компютри - за да се регистрира, че сте го помолили да направи нещо, трябва да го докоснете с нещо, което е проводник на електричество, като пръст или стилус, предназначен за тази цел.

Повечето обикновени ръкавици изолират срещу проводимостта на тялото ви. Така че, ако искате да използвате сензорен екран, докато носите ръкавици, решението - освен да не извадите ръцете си - е да носите ръкавици, които са проводящи. Производителите на ръкавици използват един от трите начина за постигане на тази проводимост.

Първият метод, който е често срещан сред ранните опити с ръкавици със сензорен екран, включва шиене на петна от проводим материал само в пръстите на ръкавиците. Някои производители все още правят това, но ръкавиците, направени по този начин, се изхабяват бързо.

Вторият метод е да се изтъче проводяща нишка (обикновено сребро или мед, двете имат почти същата производителност и издръжливост) в тъканта, или само в пръстите на ръкавицата. Конецът провежда електричество от пръста до върха на ръкавицата, покриващ този пръст.

Третият метод, използван в кожените ръкавици, е да вкарва кожата с наночастици от сребро, подход, който произвежда проводимост в цялата ръка. Тази технология е по-напреднала, отколкото в плетени ръкавици с проводяща нишка, защото кожата може да извършва електричество от всяка част на ръката ви.Разгледайте всички зимни ръкавици за капацитивен дисплей на Cellularline тук!